Massage aan kinderen

Dat het leven steeds drukker wordt, ervaren ook onze kinderen. Op school en daarbuiten wordt veel van ze gevraagd. Ze zijn tegenwoordig aan veel meer prikkels blootgesteld dan vroeger, terwijl onze hersenen niet zijn veranderd. Van jongs af aan worden ze gescreend en in vakjes gestopt: sociaal, dyslectisch, druk, voetbaltalent, faalangstig. Hun agenda’s staan vol en televisie en internet brengen de wereld indringend binnen.

 

Het is van belang om uw kind de kans te bieden om even helemaal niets te hoeven, om terug te komen bij zichzelf. Om te voelen je bent goed zoals je bent“. Aanraking in de vorm van massage is een fantastische manier om deze boodschap aan uw kind over te brengen, omdat het effect van aanraking tien keer sterker is dan van woorden alleen.

 

Massage is ook goed voor kinderen die rusteloos zijn of kampen met slaapproblemen. Amerikaans onderzoek laat zien dat kinderen met autisme en ADHD op school langer taakgericht blijven en beter slapen na massage.

 

Hoe werkt de massage

Bij SCL massage kunnen alle kinderen terecht van 6 t/m 16 jaar die graag gemasseerd willen worden. Bij de massage worden gebieden op de achterzijde van het lichaam op de blote huid met massageolie gemasseerd, zoals rug, nek, schouders, armen en benen. Er kan ook een deelgebied van het lichaam gemasseerd worden. Voor jonge kinderen is 30 minuten vaak lang genoeg.

 

Als iemand voor het eerst komt houd ik een kort (gratis) kennismakingsgesprek en leg ik uit hoe ik werk. Een ouder of verzorger is altijd aanwezig bij een massage of anders in overleg.

 

Doel van de massage

Een massage geeft een ontspanning, een moment van rust, het lichaamsbewustzijn wordt vergroot en het kind komt beter in zijn of haar lijf/vel te zitten. Daarnaast bevordert een massage de doorbloeding en het afweersysteem.

 info@sclmassage.nl

logodef-cmyk