Massage aan senioren

Voor senioren heeft fysieke aanraking een sterk emotionele waarde en draagt vaak bij aan het welbevinden. Massage kan helpen het lichaam zo lang mogelijk optimaal te laten functioneren.

 

Massage aan senioren wordt op een zachte, zorgzame wijze gegeven. Het bevordert de circulatie van bloed en lymfe. Het geeft verlichting van gewrichtspijn en stijfheid van de spieren. Het helpt ook de huid soepel en gezond te houden. Door een massage kan men zich prettiger in zijn vel voelen en een gevoel van welbehangen ondervinden.

 

Door de aanraking wordt in het lichaam het hormoon oxytocine aangemaakt, dat een gevoel van veiligheid en geborgenheid geeft.

 

Emotionele waarde van massage

Het gevoel gewenst te zijn, is voor senioren misschien nog wel belangrijker dan voor een volwassene. Zonder aanraking kun je je geïsoleerd voelen. Wanneer je ouder wordt, kom je vaker letterlijk alleen te staan. Kinderen gaan het huis uit. In de familie en onder vrienden vallen steeds vaker mensen weg. Aanraking is tot op hoge leeftijd belangrijk en heeft een sterk emotionele waarde die de geestelijke gezondheid positief beïnvloedt. Massage kan voor senioren bijdragen aan hun welbevinden naast de therapeutische helende functie van massage.

 

Levensbehoefte

Aangeraakt worden is een basale, menselijke levensbehoefte. Een baby die nooit wordt aangeraakt, gaat simpelweg dood. Als de partner is overleden en andere dierbaren zijn in de loop der jaren weggevallen, kan het lichamelijke contact tot een minimum zijn gereduceerd. Terwijl de behoefte eraan wellicht nog steeds bestaat. Daardoor kan een gevoel van eenzaamheid ontstaan, hetgeen weer een negatieve invloed op de gezondheid heeft. Een zorgvuldige aanraking bijvoorbeeld door massage, kan de gevoelens van eenzaamheid doen afnemen en de gezondheid bevorderen.

 

Zowel minder mobiele als de actieve senioren kunnen bij SCL massage terecht voor een liefdevolle en respectvolle massage. Massage bij u aan huis kan ook, lees hier meer over.

massagehanden senioren

 

“Door aan te raken stimuleren we de zintuigen die er voor zorgen dat de hersenen zich ontwikkelen.

Door aan te raken brengen we liefde over troost, steun en koestering.

Door aan te raken zorgen we voor contact tussen mensen”.

Nathaniel Branden (Psychotherapeut)

info@sclmassage.nl

logodef-cmyk