Massage aan zwangeren

De zwangerschapsperiode is een unieke tijd. In een relatief korte periode verandert er heel veel in je lichaam. Je mag je hele zwangerschap gemasseerd worden. In de eerste drie maanden helpt massage je weer fitter te voelen, het verlicht hoofdpijn en misselijkheid. Vanaf de vierde maand van je zwangerschap kun je rugklachten en beenkramp krijgen. Massage verlicht die klachten en je voelt je beter in je vel. Het laatste trimester moet het lichaam zich in een korte tijd aanpassen aan de snel groeiende baby. Dit uit zich vaak in bekken-, rug-, nek- en schouderproblemen, vocht vasthouden en slecht slapen. Zwangerschapsmassage kan verlichting van pijn en ongemak geven en het is ontspannen en genieten voor jou en je baby.

 

Hoe ziet een zwangerschapsmassage eruit?

Je wordt gemasseerd terwijl je op je zij ligt. Zolang het nog comfortabel voor je is kun je ook gemasseerd worden terwijl je op je buik ligt. De massage vindt plaats in een sfeervolle ruimte. Het is belangrijk dat jij je comfortabel voelt en je helemaal kunt ontspannen. Waar nodig wordt je ondersteund door kussens en je wordt toegedekt met doeken.

 

Wat is het effect van een zwangerschapsmassage

Als je last hebt van een typische zwangerschapsklacht dan kan deze massage de  klachten helpen te verminderen. Mocht je een medische klacht hebben, overleg dan eerst met je arts. Meld deze medische klachten vooraf.

 

Massage na de zwangerschap

Je lichaam heeft door de zwangerschap en bevalling een flinke extra inspanning geleverd. Vooral je spieren en pezen hebben te lijden gehad. Massage na je bevalling zorgt ervoor dat je lichaam sneller en vollediger herstelt.

Een massage kan bovendien een goed middel zijn om even tijd voor jezelf te nemen. Je kindje vraagt veel van je. Dat betekent dat je soms je eigen behoeften moet uitstellen. Bij de massage gaat het even alleen om jou en je lichaam.

 

 info@sclmassage.nl

logodef-cmyk